۱۰ ابزار ضروری که زندگی مترجمین فریلنسر را آسان میکند
دسته بندی : ترجمه
فریلنسرها دارای زندگی جذابی هستند. تقریبا همه چیز در دنیای کاریشان بر عهده خود آنهاست و به همین خاطر خبری از درگیری با همکار و رئیس و… در زندگی کاریشان نیست.
چنین چیزی میتواند منبعی از فرصتهای جالب باشد. اما از سوی دیگر، مشکلاتی هم در زندگی حرفهای فریلنسرها وجود دارد. برای مثال، این موضوع که همه ابعاد شغلیشان را باید به تنهایی مدیریت کنند باعث میشود تا کمی وظایف پراکنده و متعدد پیدا کنند.
در نتیجه، احتمال دارد که خستگیها و بیبرنامگیهایی در زندگیشان رخ بدهد. برای رفع چنین مشکلاتی، استفاده از ابزارهای مختلف میتواند راهگشا باشد.
فهرست محتوا
ابزارهای ضروری برای هر مترجم فریلنسر
با ما همراه باشید تا از ۱۰ ابزار برای بهبود زندگی حرفهای و خصوصی فریلنسرها برایتان بگوییم.
۱.رفع حواسپرتی
زمانی که در منزل کار میکنید و برای انجام شغلتان راهی خارج از منزل نمیشوید در معرض حواسپرتی هستید. یعنی چون در یک محیط مشخص کاری، فعالیت نمیکنید احتمال اینکه تمرکزتان با وجود مسائل مختلفی که در اطرافتان در جریان است کاملا مخدوش بشود بسیار وجود دارد.
اینجاست که فناوری به کمکتان میآید و با وجود برنامههایی برای زمانبندی و افزایش تمرکز به شما یاری میرساند. مثلا افورتلس(effortless) برنامهای است که فعلا فقط برای مکبوکها قابلیت استفاده دارد اما نمونههای آن را هم با کمی جستجو پیدا خواهید کرد.
این نرمافزار به شما کمک میکند تا برنامههایتان را دقیقتر پیش ببرید. به کمک این برنامه میتوانید کارهایی را که باید در هر ساعت پیش ببرید، اولویتبندی کنید و بعد نرمافزار با ارسال پیغامهایی هشداردهنده به شکل پاپ-آپ روی صفحه رایانهتان، شما را کنترل خواهد کرد.
۲.مدیریت اینترنت
یکی از اصلیترین ابزارهایی که برای کار کردن به عنوان فریلنسر به آن نیاز دارید، اینترنت است. مدیریت اینترنت و استفاده از آن باعث میشود که با کارفرمایان خود در ارتباط باشید و کارتان را در طول روز پیش ببرید. به همین خاطر نیازتان به این ابزار حتمی است.
از میان سرویسهای ارائهدهنده اینترنت به دنبال گزینههایی باشید که بهترین سرویس و مقرون به صرفهترین هزینه را دارند. بنا به شهر و منطقهای که در آن زندگی میکنید باید درباره سرویسهای ارائه اینترنت تحقیق کنید و گزینه مطلوب را برای خود خریداری نمایید.
۳.مدیریت پروژهها
مدیریت پروژههای مختلفی که در دست یک فریلنسر است هم میتواند از جمله موضوعاتی باشد که باید به آن توجه دقیق و عمیقی داشته باشد. مدیریت پروژهها به کارتان نظم میدهد و اجازه برنامهریزی برای کارها و پروژههای متعدد را در اختیارتان میگذارد.
پس به عنوان یک فریلنسر حتما باید از یکی از نرمافزارها و ابزارهای مدیریت پروژه مناسب بهره ببرید. در فضای اینترنت، شمار زیادی از برنامهها و وبسایتهایی وجود دارند که به شکل آنلاین، امکان دستیابیتان به فضایی برای مدیریت پروژهها را مشخص میکنند.
برای مثال، ترلو(trello) از جمله محیطهای مدیریت پروژهای است که ارتباط شما با کارفرمایان یا مدیریت منظم پروژههای شخصی را مقدور میکند. پس بهتر است از آن یا موارد مشابه متعدد دیگر بهره ببرید. برنامهها و امکانات دیگر موجود در فضای وب را هم نادیده نگیرید برای مثال دراپباکس از جمله گزینههایی است که به مدیریت پروژههای مختلفتان کمک میکند و قابلیتهای به اشتراکگذاری دادهها و اطلاعات در آن باعث میشود تا کارها سریعتر و با تعامل بهتر با ذینفعان یک پروژه پیش برود. سعی کنید تا ابزارهای روز مدیریت پروژه را بشناسید. بسیاری از آنها مانند دو مورد گفتهشده، رایگان هستند و استفاده از آنها بسیار ساده است.
۴.مدیریت ارتباطات
مدیریت ارتباطات با کارفرمایان و کسانی که در پیشبرد پروژههای هر فریلنسر نقش دارند هم از جمله ابعاد قابل اعتنای این نوع از مشاغل هستند. پس باید به دنبال روشهایی باشید که به بهترین شکل ممکن، امکان برقراری ارتباط را برایتان فراهم میکنند.
استفاده از وسایل مدیریت ارتباطات مانند برنامههایی چون اسکایپ به راحتی موجب برقراری ارتباطات میشود. نه هزینهای برای استفاده از برنامههایی چون اسکایپ نیاز است نه دردسری در استفاده از آنها وجود دارد. مدیریت ارتباطات با وجود اینترنت پرسرعت و به کمک برنامههایی چون اسکایپ، مصاحبهها، جلسات آنلاین و بسیاری از نیازهای ارتباطی فریلنسرها را مرتفع میکند.
۵.مدیریت محتوا
مدیریت و تولید محتوا در فضای وب معمولا از مشاغلی است که به صورت دورکار و فریلنسر انجام میشود. برای مدیریت بهتر محتوا هم نیاز به استفاده از ابزارهایی وجود دارد که شما را در این مسیر همراهی کنند.
برای مثال، برای نوشتههای انگلیسی، برنامه و ابزاری تحت عنوان گرامرلی(grammerly) وجود دارد. این برنامه به درستنویسی کمک شایانی میکند و اشکالات مختلفی را در یک متن شناسایی میکند و آنها را به شما اطلاع میدهد.
نمونه فارسی این ابزار هم با عنوان «ویراستیار» وجود دارد که با کارکردی مشابه در مدیریت محتوای فارسی به شما کمک میکند. شناخت ابزارهایی برای مدیریت محتوا فقط مختص فریلنسرهای فعال در این حوزه نیست بلکه فریلنسرهایی که در حوزههای دیگر کار میکنند هم برای درستنویسی میتوانند از ابزارهای مربوط بهره ببرند. نامهنگاری یا نوشتن متن و محتوا در هر کسب و کاری پیش میآید پس آشنایی با چنین ابزارهایی میتواند برای همه مفید باشد.
۶.بازاریابی و تبلیغات
در دنیای شلوغ و پرحاشیه امروز، نیاز به بازاریابی و تبلیغات برای هر کسب و کاری بسیار ضروری و واجب است. بنابراین اگر به عنوان یک فریلنسر هم مشغول به کار کردن هستید باید حتما به بازاریابی و تبلیغات نگاهی ویژه داشته باشید.
این نگاه ویژه از طریق چه ابزارهایی قابلیت عملی شدن دارد؟ به عبارت دیگر، چطور میتوانید به امر بازاریابی و تبلیغات مشغول شوید و به عنوان یک فریلنسر کار خود را ارتقا بدهید و مشتریان و اربابرجوعان مطلوب پیدا کنید؟
یکی از راههای پیش رویتان، استفاده از شبکههای اجتماعی و ایجاد یک حساب کاربری حرفهای برای تبلیغ و بازاریابی است. تلاش کنید تا صفحهای حرفهای با مختصات پایگاهی تخصصی برای کسب و کارتان تدارک ببینید و از این راه خود را بهتر معرفی نمایید و مشتریان بیشتری را به سمت خود جلب کنید.
۷.مدیریت محتوای تصویری و برنامههای کاربردی
فرقی نمیکند که در زمینه تولید محتوا به عنوان یک فریلنسر کار میکنید یا شغلتان به حیطههای دیگری مربوط است. در هر حال، معمولا برای ارائه نتایج کار خود و گزارش پروژههایتان نیاز به تنظیم تصاویر و جداولی دارید که از طریق تسلط بر برنامههایی مانند آفیس یا فوتوشاپ، تهیه و تدارکشان مقدور است.
پس باید یادگیری و استفاده از این نرمافزارها و برنامهها را هم در دستور کارتان قرار بدهید. هر چقدر تسلطتان به استفاده از ابزارهای حرفهای بیشتر باشد، نتایج کارتان هم حرفهایتر و تخصصیتر خواهد بود.
۸. آشنایی با وبسایتهای کارجویی آنلاین
استفاده از وبسایتهای کارجویی آنلاین هم از گزینههایی است که میتواند در مسیر رشدتان به عنوان یک فریلنسر موثر باشد. شمابه عنوان کسی که برای خودتان کار میکنید و کسی نیست که وظیفه معرفی و پیگیری امور شغلیتان را به شرکتهای گوناگون داشته باشد، نیاز به ابزاری دارید که در این راه به کمکتان بیاید.
پس بهتر است با وبسایتهای آنلاینی در ارتبط باشید که به شما اجازه میدهند تا از طریق ارسال رزومه به کارفرمایان، شرکتها و پروژههای مختلف متصل و مرتبط شوید. برای کشورهای خارجی، وبسایتهای مختلفی وجود دارد. مثلا آپ ورک(upwork) یا نمونه ایرانی پونیشا از جمله همین وبسایتهاست. در ایران هم نمونههای مختلفی وجود دارد که با گشتی ساده در اینترنت به راحتی آنها را پیدا خواهید کرد.
۹.مدیریت امور مالی
مدیریت مالی افراد فریلنسر هم برعهده خودشان است. به همین خاطر نیاز به ابزارهاییی دارند که در این زمینه به کمکشان بیاید. پس اگر به عنوان یک فریلنسر مشغول به فعالیت هستید باید حتما برنامه و نرمافزاری برای برنامهریزیهای مالیتان و به عبارت بهتر بودجهبندی و حسابداری امور مالیتان در اختیار داشته باشید.
نمونههای ایرانی و خارجی متعددی از این نرمافزارها وجود دارد که به صورت رایگان هم قابلیت استفاده دارند. برای مثال، نرمافزار مینت(mint)، نمونهای غربی است که میتواند با ارزیابی و تحلیل وضعیت مخارجتان و درآمدی که دارید به کنترل امور مالیتان کمک کند. در میان برنامههای فارسی هم نمونههای رایگان مختلفی وجود دارد که در این مسیر به کمکتان میآید.
۱۰.مدیریت نگارش محتوا
برای نوشتن محتوای خود و ساماندهی کردن آنها در قالبی مشخص که ظرفیت زیادی برای پذیرش فایلهای مختلف دارد هم باید از برنامهها و فضاهای موجود در سطح اینترنت کمک بگیرید. یکی از این فضاها، اورنت(evernote) است که امکانات متعددی را در اختیارتان میگذارد تا به عنوان یک فریلنسر به راحتی بتوانید محتوای خود را در آن نگارش و مدیریت کنید.
برنامههای زمانی و امکانات مختلف دیگری هم در این فضا وجود دارد. میتوانید اورنت یا برنامههای مشابه آن را به شکل اپلیکیشنهای موبایلی هم در اختیار بگیرید.
در آخر
فریلنسرها مانند مشاغل دیگر نیاز به برنامهریزی برای کار خود دارند. اما تفاوت آنها با دیگران در این است که اگر در یک سازمان یا شرکت، دپارتمانهای مختلفی برای نظم و سامان دادن به امور وجود دارد، فریلنسرها تنها هستند و باید همه چیز را خودشان تنظیم و مدیریت کنند. با وجود برنامهها و امکانات متعددی که در قالب ابزارهای رنگارنگ وجود دارد، دیگر کار کردن به شکل فریلنسر هم بسیار ساده است.
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید
همراه ما باشید
اگر هنوز ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نکردهاید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبالکننده رایت می بپیوندید.
علاوه بر به اشتراکگذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیفهای ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این بهبعد بهصورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر میشوند.
فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!
نوشتن دیدگاه