همه چیز درباره پایگاه سیویلیکا یا Civilica
دسته بندی : پایگاه های علمی
دانشجویان و تمام کسانی که به نوعی با تحقیق، مقالهنویسی و بهطورکلی دنیای علم در ارتباط هستند، حتی یک بار هم که شده، واژه «سیویلیکا» به گوششان خورده است. اگر به دنبال منبعی هستید که در آن مقالات کنفرانسهای مختلف داخل کشور پیدا میشود باید به سایت سیویلیکا (Sivilica) سر بزنید.
با استفاده از این پایگاه اینترنتی به راحتی میتوانید با اتفاقات روزی که در دنیای علوم درون کشور رخ می دهد آشنا شوید و همگام با آنها پیش بروید. در این صورت در زمینه علمی موردنظرتان به روزتر خواهید ماند.
برای اینکه در رشتهای علمی به پیشرفت و موفقیت برسید، در جریانبودن ضرورت دارد. منظور از در جریانبودن چیست؟ منظور این است که از رویدادهای علمی گوناگون و مقالاتی که در رشتهتان نوشته میشود، کاملا باخبر باشید. یکی از روشهای مطلوب برای آگاهی از اتفاقات علمی درونکشوری، سیویلیکاست که در ادامه از آن بیشتر خواهید خواند.
فهرست محتوا
سیویلیکا چیست؟
سیویلیکا یا مرجع دانش، یک پایگاه اینترنتی خصوصی و یک دایره المعارف تخصصی است که در آن می توانید مقالات رشتههای علمی را بیابید. اولویت اصلی و مهمی که در این پایگاه در نظر گرفته میشود، نمایهسازی و انتشار مقالات کنفرانسی کشور است. رشتههای علمی متنوع در چهار طبقهبندی در سیویلیکا قابلدسترسی هستند.
این طبقهبندی به شرح زیر است:
- «علوم فیزیکی و مهندسی»؛
- «علوم زیستی»؛
- «علوم اجتماعی»؛
- «علوم سلامت».
برای دسترسی به مقالات مختلف در حیطههای نامبرده میتوانید به پایگاه سیویلیکا به نشانی زیر مراجعه نمایید:
هدف از راهاندازی این وبسایت جلوگیری از پراکندهشدن نتایج تحقیقات و مطالعات محققان و دانشمندان ایرانی است. تحقیقات و مقالاتی که بدون شک سرمایه کشور هستند و جمعآوری آنها در یک پایگاه میتواند به سایر افرادی که به کار تحقیقاتی میپردازند هم کمک کند.
سیویلیکا موجب دیدهشدن تحقیقاتی میشود که با تخصص و تلاش اهالی علم آماده شدهاند. این مساله میتواند جلوی موازی کاریهای احتمالی را نیز بگیرد. یعنی با آگاهی از موضوعات کارشده در حیطه تخصصی و رشتهتان، دیگر به سراغ آن موضوع نخواهید رفت و زمینهها و عناوین جدیدی را برای کارکردن انتخاب میکنید.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دنیای مقالهنویسی و پژوهش به وجود آید، تکراریبودن عناوین است. حالا، با وجود پایگاهی نظیر سیویلیکا دیگر چنین چیزی رخ نخواهد داد. چرا؟ چون شما به این پایگاه رجوع میکنید و موضوعات موردنظرتان را در آن جستوجو مینمایید. در صورت وجود عناوین و آثاری دقیقا یا تقریبا مشابه موضوع موردنظرتان، میتوانید دور آن را خط بکشید و به سراغ پژوهشی تازهتر بروید.
سیویلیکا از سوی تعدادی از دانشگاهها و کنگرههای ایران به عنوان مرجع پایگاه تخصصی معرفی میشود. پژوهشگران برای اینکه موضوعی را بسط بدهند و تحقیقاتشان را روی آنها پیادهسازی نمایند باید از مطالعات و دستاوردهای تحقیقاتی قبلی در آن حیطه هم باخبر باشند، سرزدن به سیویلیکا میتواند محققان را از این جهت، یاری بدهد.
نمایهسازی و تحلیل استنادی مقالات
هدف سیویلیکا این است که سیستم ارزشگذاری و رتبهدهی مناسبی داشته باشد تا بتواند مقالات کنفرانسی کشور را به بهترین شکل ممکن امتیازدهی کند.
روند مورد نظر این پایگاه، ارزشگذاری مقالات بنا به تعداد ارجاعاتی است که به آنها میشود. برای پیشبرد چنین سیستمی نیاز است که مراجع مقالات تجزیه و تحلیل شوند و استناداتی که به مقالات موجود در پایگاه داده شده بهدقت سنجیده و بررسی گردند.
پروژه رتبهبندی مقالات کنفرانسی در سیویلیکا از سال ۱۳۹۴ شروع شده و در جریان است. کنفرانسها و ژورنالهای ناشر هم بنا به استنادات صورتگرفته به مقالاتشان در سیستم موردنظر سیویلیکا قابل رتبهبندی هستند.
تاریخچه سیویلیکا
سایت سیویلیکا از اوایل تابستان ۱۳۸۴ شروع به کار کرده است. مراحل نخست کار به شکل آزمایشی پیش رفته بود تا ایرادات احتمالی سیستم و بستر اطلاعاتی آن از میان برداشته شود. در نهایت، از ۱۶ مهر ۱۳۸۶، این سایت به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
در ابتدا فعالیت اصلی سیویلیکا فقط در حوزه مهندسی عمران بود که همزمان با راه افتادن سایت حدود ۳هزار مقاله در بانک مقالات تخصصی آن وجود داشت. اما به مرور زمان مقالات در زمینههای مختلف به آن اضافه شدند و از سال ۱۳۸۸ که پنجمین سال فعالیت سایت سیویلیکا بود، زیرمجموعه بانک مقالات کنفرانسهای خارجی نیز روی سایت راه اندازی شد.
پس از آن در سال ۱۳۸۹ کتابهای الکترونیکی هم روی این پایگاه قرار گرفتند و قابلیت دسترسی پیدا کردند. همانطور که میبینید، خدمات مختلفی در سیویلیکا ارائه میشوند و هدف همگی آنها، ایجاد سهولت در روند تحقیقات و پیونددادن اهالی دنیای علم و فضای آکادمیک کشور است.
وجه تسمیه سیویلیکا
نام سیویلیکا از کلمه بریتانیکا که خود بزرگترین دایره المعارف جهان به شمار میرود، انتخاب شده است. در واقع، این واژه یعنی بریتانیکا الهامبخش راهاندازی پایگاه سیویلیکا بوده است.
اگر بخواهیم دقیقتر درباره نام این پایگاه برایتان بگوییم، لازم است که به معنای سیویل(civil) اشارهای داشته باشیم. این واژه از کلمات لاتین است و معنای آن هم زندگی و سکونتکردن در شهرهای متمدن است. به عبارتی، این واژه نماد و نشانهای از تمدن به شمار میرود. امید این است که سیویلیکا هم به عنوان نماد و نشانهای از مظاهر تمدن به اندازه پایگاه بریتانیکا به رشد و موفقیت جهانی دست پیدا کند.
قدیمیترین مقاله موجود در این پایگاه مربوط به سال ۱۳۶۵ میشود و سایر مقالات که مربوط به آخرین کنفرانسهای کشوری می شوند معمولا با کمی فاصله روی سایت قرار میگیرند.
چطور می توان از سیویلیکا استفاده کرد؟
با استفاده از سیویلیکا این امکان برای پژوهشگران وجود دارد که:
- به مقالات کنفرانسهای کشور دسترسی داشته باشند و آنها را مطالعه کنند.
- در صورت نیاز می توانند کتاب های الکترونیکی زبان اصلی را از طریق سایت دریافت کنند.
- به مقالات کنفرانسهای خارجی دسترسی داشته باشند؛ هر چند در حال حاضر این دسترسی محدود است و کنفرانسهای زیادی را در بر نمیگیرد.
- از تقویم کنفرانسهای کشور استفاده کنند و رویدادهای علمی را رصد نمایند. با این کار میتوانند بهترین گزینه را برای ارائه دستاوردهای خود انتخاب کنند.
در حال حاضر امکان دسترسی به بخش جستوجو و مشاهده چکیده و اطلاعات مقالات به صورت رایگان برای کاربران سایت فراهم است. اما دسترسی به اصل مقالات و دانلودکردن آنها نیازمند دریافت اشتراک است.
پژوهشگران میتوانند با خرید عضویت سیویلیکا به محتوای داخل آن دسترسی داشته باشند. البته راه دیگری هم وجود دارد. کاربران میتوانند اصل هر مقاله را با پرداخت مبلغی بدون نیاز به عضویت در سایت، خریداری نمایند.
جستوجوی ساده در سیویلیکا
جستوجو در سایت سیویلیکا بسیار ساده است. روشهای مختلفی برای جستوجوی عناوین و مقالات در سیویلیکا در نظر گرفته شده است.
دو نوع جستوجو در این پایگاه مقدور است؛ جستوجوی ساده یا جستوجوی پیشرفته. در جستوجوی ساده کافی است تا در صفحه نخست وبسایت در کادر جستوجو، موضوع موردنظرتان را وارد نمایید و منتظر ظاهرشدن نتایج باشید.
این نوع جستوجوکردن چندان تخصصی نیست و اگر میخواهید به عناوین، مقالات و نویسندههایی خاص برسید، استفاده از آن به شما توصیه نمیشود. علت چیست؟ چون با واردکردن کلمهای خاص در کادر مذکور، احتمالا انبوهی از نتایج جلوی چشمانتان ظاهر میشوند که تفکیک آنها از یکدیگر و دسترسی به موضوع و هدف موردنظرتان بسیار دشوار میشود. پس بهتر است به سراغ جستوجوی پیشرفته بروید.
جستوجوی پیشرفته در سیویلیکا
همانطور که پیشتر هم گفته شد، جستوجوی ساده برای کاربران حرفهای سیویلیکا توصیه نمیشود.
شما میتوانید جستوجوی خود را بر اساس موارد زیر انجام بدهید:
- عنوان مقاله؛
- کلمات کلیدی؛
- خلاصه مقاله؛
- نام نویسنده.
شما میتوانید مشخص کنید که میخواهید چه نوع مقالاتی در نتیجه جستوجو برایتان به نمایش گذاشته شوند. در حال حاضر دو نوع مقالات کنفرانسی و مقالات ژورنالی در این فهرست قرار گرفتهاند. اگر هم میخواهید مقالات مربوط به سال خاصی را بیابید، با محدودکردن بازه زمانی جستوجو میتوانید به مقاله موردنظرتان در تاریخی مشخص برسید.
برای دسترسی به مقالات کنفرانسهای داخلی باید به پایگاه زیر مراجعه نمایید:
برای دسترسی به مقالات کنفرانسهای خارجی باید به پایگاه زیر مراجعه نمایید:
جستوجو در لیست کنفرانسها
همچنین فهرستی از کنفرانسهایی که در کشور برگزار شده نیز در سایت وجود دارد که با کلیک به روی گزینه «لیست کنفرانسها» میتوانید در جریان جدیدترین کنفرانسها و تعداد مقالات ارائهشده در آنها قرار بگیرید. در صورتی که علاقهمند به مطالعه این مقالات باشید هم میتوانید آنها را دریافت نمایید.
وقتی روی هر کنفرانس کلیک میکنید، صفحهای باز میشود که اطلاعات مربوط به کنفرانس و مقالات ارائه شده در آن را به شما نشان میدهد. روی مقاله کنفرانسی موردنظرتان کلیک کنید و اطلاعات، چکیده، کلمات کلیدی، نام نویسنده و خلاصهای از موضوع آن را مشاهده نمایید. در صورتی که فایل PDF آن روی سایت وجود داشته باشد هم امکان دانلود مقاله برایتان میسر خواهد شد.
سیویلیکا با کنفرانسهای مختلف داخلی تفاهمنامههایی امضا میکند و تسهیلاتی در اختیارشان قرار میدهد. مثلا:
- درج اخبار مرتبط با کنفرانس و ارائه تقویم زمانی آن؛
- معرفی لینک وبسایت کنفرانس برای دسترسی سادهتر کاربران به آن؛
- قراردادن لوگوی سیویلیکا در اخبار مرتبط با کنفرانس به عنوان یکی از حامیان آن؛
- ارسال اخبار مرتبط با کنفرانس به تمامی افرادی که عضو پایگاه سیویلیکا هستند؛
- و… .
روشهای دریافت اصل مقالات
امروزه بیش از ۱۲۰ مرجع علمی و دانشگاهی در ایران امکان دسترسی به منابع سیویلیکا و استفاده از مقالات کنفرانسهای کشور را برای دانشجویان و پژوهشگران خود فراهم کردهاند. سازمانها و دانشگاههای مختلفی عضو سیویلیکا هستند و خدمات خوبی به کاربران خود یعنی کارمندان و دانشجویان ارائه میکنند.
عضویت در سایت برای پژوهشگرانی که مدام در حال مطالعه مقالات و محتوای جدید تولیدشده در زمینههای مختلف هستند، سود بسیار زیادی دارد. ماجرا از این قرار است که آنها می توانند هزینه دریافت مقالات را به صورت پیشپرداخت واریز کنند. این نوع پرداخت باعث میشود که تخفیف بالایی برای آنها در هنگام دریافت لحاظ شود. برای عضویت حداقل باید هزینه ۱۰ عنوان مقاله به صورت یکجا پرداخت شود.
البته شایان ذکر است که این مساله هیچ محدودیت زمانی ندارد و اعتبارهای خریداری شده همواره محفوظ باقی میمانند. با این کار میتوانید تا ۱۰ مقاله را از روی سایت به صورت کامل دریافت کنید. امکان افزایش اعتبار در هر زمانی وجود دارد. تعداد اعتبارهای خریداری شده نیز محدودیت ندارد و از ۱۰ مقاله به بالا محاسبه میشوند.
اگر بخواهیم به شکل خلاصه روشهای دسترسی به مقالات را عنوان کنیم، باید موارد زیر را نام ببریم:
- خرید اینترنتی تکمقاله؛
- عضویت در سیویلیکا؛
- دسترسی از مراکز عضویت سیویلیکا.
اگر نیاز مداوم به مطالعه مقالات ندارید، بهتر است از روش خرید اینترنتی تکمقاله کمک بگیرید. یعنی فقط متن مقاله موردنظرتان را از سایت بخرید و هزینه همان را بپردازید. هزینه چنین خریدی در حدود ۳هزار تومان است و بعد از خرید میتوانید مقاله را در قالب pdf دریافت نمایید.
اگر به طور مستمر در حال پژوهش هستید، ماجرا فرق میکند. برای اینکه مراجعه مداومتان به پایگاه سیویلیکا برای خواندن مقالات حالت مقرونبهصرفهای داشته باشد، بهتر است که در این سامانه عضو شوید.
با عضوشدن میتوانید هر مقاله را با ۳۰درصد تخفیف نسبت به حالتی خریداری کنید که در سایت عضو نیستید. عضویت در سیویلیکا، به معنای پرداخت مبلغ لازم برای خرید دستکم ۱۰ مقاله یعنی حدود ۲۰هزارتومان است. در ابتدا باید این مبلغ را بپردازید و سپس دریافت مقالات (بنا به تعداد اعتبارهایی که خریدهاید) بدون محدودیت زمانی خواهد بود. در واقع، هیچگونه هزینهای برای حق عضویت دریافت نمیگردد.
در توضیح بیشتر این مساله باید گفت که اگر عضو سیویلیکا شوید، به اندازه کل مبلغی که واریز میکنید، امکان دریافت مقاله خواهید داشت. مثلا اگر ۸۰ هزار تومان برای عضویت بپردازید، به اندازه ۴۰ مقاله میتوانید از سایت دانلود نمایید. یعنی هر مقاله ۲هزار تومان حساب میشود. این تمام مبلغی است که باید پرداخت کنید. همین! حق عضویت جداگانهای در کار نیست.
راه دیگر استفاده از مقالات سیویلیکا هم این بود که از مراکز عضو این پایگاه به مقالات دسترسی پیدا کنید. یعنی اگر دانشگاه محل تحصیلتان یا جایی که در آن مشغول به کار هستید به پایگاه سیویلیکا دسترسی دارد و عضو آن است، شما هم میتوانید به رایگان تمام مقالات را مطالعه نمایید.
سیستم هوشمند پیشنهاد مقالات
در سیویلیکا امکان بسیار مناسب دیگری هم وجود دارد. براساس دانش جمعی در این پایگاه به کاربران، مقالات مرتبط با جستوجوهایشان پیشنهاد میشود. در واقع با پردازش لحظهای چندهزار رکورد مراجعه متخصصان و دانشپژوهان، سیویلیکا میتواند به کاربران خود متناسب با جستوجوهایشان مقالات مرتبطی را پیشنهاد کند.
سیستم هوشمند سیویلیکا به روش دقیقی پیشنهادات خود را به شما ارائه میدهد. در واقع، با بررسی بیشترین تعداد بازبینی مقالات از میان آنها موردی را که متناسب با موضوع مورد جستوجوی شماست و بیشترین استقبال و بازدید را داشته، شناسایی و به شما معرفی میکند.
اطلاعات حقوقی درباره سیویلیکا
پایگاه سیویلیکا و تمام سایتهای منتسب به آن زیر نظر انتشارات بومسازه اداره میشوند. این شرکت کاملا خصوصی است و به طور رسمی فعالیت میکند. یعنی شماره ثبت آن در کتابخانه ملی ایران هم وجود دارد. شرکت توسعه فناوری ساختمان بومسازه عضو انجمن صنفی شرکتهای رایانهای و مجمع ناشران الکترونیکی ایران است.
با توجه به نام این شرکت حتما متوجه شدهاید که چرا در آغاز راهاندازی سیویلیکا، فعالیت آن معطوف به رشته عمران بوده است. درباره مسائل حقوقی سیویلیکا این را هم بدانید که مقالات تمام کنفرانسهایی که در تقویم این پایگاه قرار میگیرند و برچسب «تحت حمایت» را از آن خود میکنند، منحصرا در اختیار سیویلیکا هستند و حق انتشار آنها برای سیویلیکا محفوظ است. در واقع، این پایگاه براساس تفاهمنامهای حق انتشار آن مقالات را از دبیرخانه کنفرانس مربوطه دریافت نموده است.
در آخر
استفاده از سایت سیویلیکا بسیار ساده است و دسترسی به همه امکانات و خدمات آن به راحتی فراهم است. فقط کافیست در سایت عضو شوید و به دنبال موضوعات و کنفرانسهای مورد نظرتان بگردید.
با کمک سیویلیکا میتوانید از کنفرانسهای درونکشوری مطلع شوید و در صورت تمایل در آنها شرکت کنید. وجود پایگاههای دادهای غنی میتواند در هر عرصه و زمینهای عصای دست انسان امروزی باشد؛ انسانی که بیشتر از هر عنوان دیگری، عنوان «کاربر» به معنای مخاطب و استفادهکننده از دستگاهها و شبکههای هوشمند را یدک میکشد.
کاربران امروزی با اطلاعات و دادهها میتوانند جادو کنند. شغل و تحصیل و خیلی از مسائل ارتباطی دیگر هم در گروی داشتن اطلاعات درست و مناسب است. پس اگر پایگاههایی قوی و غنی در زمینههای مختلف وجود داشته باشند، احتمال اینکه موفقیت افراد در رسیدن به اهداف گوناگونشان بیشتر شود هم بالاتر میرود.
همین دنیای مقالهنویسی را در نظر بگیرید. برای اینکه از روند پیشرفت مقالات علمی باخبر شوید و بدانید که در کنفرانسهای مختلف درونکشوری چه میگذرد و همتایانتان روی چه زمینههایی در حال تحقیق و پژوهش هستند، بهسادگی میتوانید به پایگاههایی غنی مانند سیویلیکا مراجعه کنید. سیویلیکا خدمتی بسیار ارزشمند در دنیای علم و موضوعات آکادمیک در کشور است. با پرداخت مبالغی اندک و از طریق روشهای مختلف میتوانید از امکانات سیویلیکا استفاده کنید و بهرهمند شوید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید
همراه ما باشید
اگر هنوز ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نکردهاید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبالکننده رایت می بپیوندید.
علاوه بر به اشتراکگذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیفهای ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این بهبعد بهصورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر میشوند.
فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!
1 Comments
سلام هر فرد برای مقاله اس هزینه پرداخت می کند وقتی در سایت بارگذاری می شود بقیه هزینه پرداخت می کنند این هزینه ها به دست چه کسانی می رسد؟