چگونه مقاله مروری بنویسیم؟ همه چیز درباره مقالات مروری
دسته بندی : مقاله نویسی
مقاله مروری یا Review Article از جمله مقالاتیست که می توانید در مجلات علمی منتشر کنید. این نوع مقاله همانطور که از نامش پیداست به مرور و ارزیابی پژوهش هایی که در گذشته انجام شده و مطالبی که انتشار یافته می پردازد. در مقاله مروری می توانید به انتقاد و تحلیل کارهایی که انجام شده بپردازید و پیشنهاداتی نیز ارائه دهید.
فهرست محتوا
مقاله مروری برای چه اشخاصی مفید است؟
دانستن اینکه مقاله ای که می نویسید توسط چه اشخاصی بیشتر خوانده می شود میتواند به نگارش بهتر مقاله مروری کمک کند. یک مقاله مروری معمولا توسط این گروه افراد خوانده میشود و برایشان مفید خواهد بود:
- متخصصین در زمینه های تحقیقاتی خاص
- دانشجویان و محققین تازه کار
- تصمیم گیرنده ها
انواع مقاله مروری چیست؟
مقاله مروری نیز خود به سه دسته دیگر تقسیم می شود که از لحاظ نگارش و تعداد کلمات با هم متفاوت هستند.
مقاله مروری روایتی (Narrative Review)
این نوع مقاله مروری برای موضوعات جامع و مفصل کاربرد دارد. در مرور روایتی به خلاصه ی مطالعات اولیه و اصیل یک موضوع پرداخته می شود. نتیجه این مقالات به جای کمیت به کیفیت اشاره دارد.
مقاله مروری نظام مند (Systemaric Review)
این نوع مقاله به روی یک پرسش تمرکز دارد و در طول مقاله سعی می شود با ارائه ی شواهد و تجزیه تحلیل موضوع به آن پرسش اولیه پاسخ داده شود. نتیجه نهایی از میان تحقیقات متفاوتی بیرون کشیده می شود.
مرور بهترین شواهد (Best Evidence)
این نوع مقاله در حقیقت حد وسط بین دو مقاله مروری دیگر است و می توان آن را ترکیبی از این دو دانست. در این نوع مقاله مروری اطلاعات کافی از یک پژوهش در اختیار خواننده قرار می گیرد به طوری که خواننده می تواند به طور مستقل بر اساس آن شواهد نتیجه گیری کند.
تعداد کلمات مقاله مروری
باید هنگام نوشتن یک مقاله مروری به طول آن دقت داشته باشید. مقالات روایتی (Narrative Review) معمولا بین 8000 تا 40000 متغیر هستند. مقالات مروری نظام مند (Systematic Review) اغلب کوتاه تر نوشته می شوند و کمتر از 10000 کلمه دارند.
چگونه مقاله مروری بنویسیم؟
اجزای ساختار مقاله مروری با اجزای مقاله اصلی تقریبا یکسان است و در نگارش مقاله مروری نیز از همان اصول مقاله نویسی پیروی می شود. تقاوت اصلی مقاله مروری و مقاله اصلی یا تجربی در بدنه اصلی مقاله است. بنابراین یک مقاله مروری نیز شامل موارد زیر می شود:
عنوان
همانند هر مقاله دیگری، عنوان نقش بسزایی در خوانده شدن مقاله مروری شما دارد. عنوانی که شما انتخاب می کنید به خواننده کمک می کند تصمیم بگیرد این مقاله را بخواند یا خیر. بنابراین باید عنوان طوری انتخاب شود که به طور خلاصه و کوتاه به خواننده بفهماند این مقاله درباره چیست. عنوان باید با افعال زمان حال نوشته شود و بین هشت الی دوازده کلمه باشد.
چکیده
چکیده ی یک مقاله مروری باید در زمان حال نوشته شود. همچنین به دلیل کوتاه بودن آن باید خیلی سریع به اهدافی که در مقاله وجود دارد اشاره شود. طول یک چکیده می تواند بین 200 تا 250 کلمه باشد. حتما نکاتی که پیش تر درباره نوشتن چکیده مقاله گفتیم را بخوانید تا یک چکیده موثر و خوب بنویسید.
مقدمه
مقدمه مقاله مروری کمی از سایر مقدمه ها متفاوت است. در پاراگراف اول مقدمه مقاله مروری به بیان زمینه و پیشینه موضوع م یپردازیم اما اشاره ای به یافته ها نمی شود. همچنین در مقدمه به چیزی که موجب شده به مرور این مبحث بپردازید اشاره می شود که در نهایت به هدف نگارش مقاله ختم می گردد. در این بخش می توانید به نادانسته های موضوع مورد بررسی یا مشکلات و پیچیدگی های آن نیز اشاره کنید. طول مقدمه باید بین 10 الی 20 درصد از کل مقاله باشد.
روش انجام کار
روش انجام کار معمولا در مقالات به پژوهش ها و کارهایی که محقق انجام داده است اشاره دارد که به موجب آن به ذکر جزییات و مراحل انجام کار پرداخته می شود. اما در مقالات مروری در حقیقت نویسنده مقاله خودش پژوهشی را انجام نداده و در حال مرور پژوهش های انجام شده توسط شخص دیگر است بنابراین باید در این بخش به چگونگی دسترسی به مقالات مورد نظر و معیارهای انتخاب مقالات اشاره کند. در این قسمت باید مشخص شود از چه پایگاه داده ها و چه کلمات کلیدی برای جستجو درباره این موضوع استفاده شده است.
برای نگارش بهتر روش کار باید عبارات مختلف و مقالات مختلفی را مرور کرده باشید، ذکر تاریخ و مدت زمانی که صرف این جستجو شده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با این کار داوران و خوانندگان مقاله می دانند جمع بندی و مرور انجام شده کامل و دقیق است و سرسری از آن نگذشته اید.
یافته ها
بخش دیگری از بدنه اصلی مقاله مروری یافته های آن است. در بخش یافته ها به جمع بندی مطالب مقالات منتخب پرداخته می شود. یافته ها باید مرتبط با عنوان مقاله باشند بنابراین به نکات پیچیده و پراکنده اشاره نکنید و به اصل مطلب و بررسی آن موضوع در مقالات مختلف بپردازید.
همچنین در این قسمت می توانید به تئوری های ارائه شده و آزمایشات انجام شده نیز اشاره کنید. ممکن است یک محقق با نظریه محقق دیگر مخالف بوده باشد شما نیز می توانید با ذکر این مخالفت نظرتان را درباره موضوع اعلام کنید. تحقیقات انجام شده را با یکدیگر مقایسه کنید. پس از اینکه به مطالب و یافته های مقالات دیگر پرداختید می توانید به عنوان یک صاحب نظر، نقطه نظرات خود را نیز به آن اضافه کنید.
معمولا بخش یافته های یک مقاله بین 70 الی 90 درصد کل مقاله را در بر می گیرد. سعی کنید این بخش را با پاراگراف های سازماندهی شده و منظم تکمیل کنید. مطالب ارائه شده در هر پاراگراف به بعدی و قبلی مرتبط باشد و خیلی بی مقدمه وارد یک مبحث دیگر نشوید. مقاله مروری شما باید ایده محور باشد که نه تنها به خواننده به درک مطلب کمک کند بلکه ایده هایی را نیز درباره این موضوع به او بدهد.
نتیجه گیری
در مقاله اصلی معمولا دو حالت برای نتیجه گیری وجود دارد، یا فرضیه رد می شود یا قبول می شود. اما در مقاله مروری نتیجه گیری های مختلفی می توان داشت چرا که موضوع از دید مقالات متنوعی بررسی شده است.
بنابراین شما می توانید یکی از این چهار حالت را در نتیجه گیری داشته باشید:
- فرضیه ارائه شده صحیح است و تایید می شود.
- شاید فرضیه ارائه شده اثبات نشده باشد اما فعلا بهترین توجیه موجود است مگر اینکه شواهدی برای رد آن ارائه شود.
- صحیح و غلط بودن صد در صد این فرضیه هنوز مشخص نیست چرا که بر سر آن همچنان اختلاف نظر وجود دارد.
- فرضیه غلط است. این نتیجه گیری در حالیست که با بررسی های انجام شده در مقالات و پژوهش های مختلف رای اکثریت به غلط بودن آن بوده است.
برای اینکه نتیجه گیری بهتری داشته باشید باید مقالات و تحقیقات متنوعی را بررسی کنید تا بتوانید موضوع را از دیدگاه های مختلف و با یافته های گوناگون مرور کنید.
نتیجه گیری یک مقاله مروری بین 5 الی 10 درصد از کل مقاله را در بر می گیرد.
تقدیر و تشکر
نوشتن این بخش کاملا اختیاری است و جزو مقاله در نظر گرفته نمی شود و معمولا بیشتر از یک صفحه یا چند جمله را نیز به خود اختصاص نمی دهد. می توانید در این قسمت از افراد یا سازمان هایی که شما را در راه نگارش این مقاله کمک کرده اند تشکر کنید.
فهرست ها
همانند سایر مقالات، بخش آخر مقاله نیز به رفرنس ها و مقالات و تحقیقاتی که به آن ها ارجاع شده پرداخته می شود. هرچند این قسمت نیز در تعداد کلمات و صفحات مقاله مروری محاسبه نمی شود اما معمولا برای نوشتن یک مقاله مروری خوب از حداقل 50 مرجع مختلف استفاده می شود.
اگرچه این تعداد به موضوع مورد بررسی شما نیز بستگی دارد شاید این تعداد مقاله و پژوهش در آن زمینه وجود نداشته باشد اما هر چه مقالات بیشتری در این قسمت داشته باشید اعتبار بیشتری به مقاله تان می بخشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید
همراه ما باشید
اگر هنوز ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نکردهاید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبالکننده رایت می بپیوندید.
علاوه بر به اشتراکگذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیفهای ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این بهبعد بهصورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر میشوند.
فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!
28 Comments
واقعا خیلی عالی بود به دردم خورد
سلام خوشحالیم که استفاده کردید 🙂
نظر لطف شماست.
خیلی ممنونم از توضیحات خوبتون🌻 🌼
سلام وقت شما بخیر
خیلی خوشحالیم که استفاده کردید 🙂
سلام جامع و دقیق ،ممنون 🙏🏻
نظر لطف شماست 🙂
یک سدال ، برای نوشتن مقاله مروری از کدام بخش های مقالات مرجع بیشتر باید استفاده کرد ؟ ایا همه مقالات در صورت انگلیسی بودن باید ترجمه بشه ؟
سلام
نیازی به ترجمه کامل نیست. میتونید فقط قسمتهایی که لازم دارید رو ترجمه کنید.
سپاس از مطالب مفیدتون
با سلام برای رشته های مهندسی برق ایا نوشتن مقاله مروری کار درستیه؟یعنی نوشتن مقاله بدون کد نویسی؟
سلام وقت بخیر
بله مشکلی نیست.
سلام
برای نوشتن مقاله مروری به زبان انگلیسی باید دقیقا جمله هایی که از رفرنس استفاده کردیم رو بنویسیم یا می توانیم عین همون جمله رو نگیم و صرفا مفهوم یکی باشه؟
یه سوال دیگه اینکه باید حتما قبلا توی این موضوع خودمون مقاله اورجینال کار کرده باشیم یا ربطی نداره ؟
جملات باید پارافریز بشن. یعنی مفهوم برداشتی خودتون رو بنویسید و رفرنس بدید.
نه ارتباطی نداره.
عالی بود.ممنونم🌸🍃
سلام وقت بخیر نظر لطف شماست 🙂
سلام در سطح کارشناسی ارشد میتوان مقاله مروری نوشت
سلام وقت بخیر
بله مشکلی نیست.
سلام . وقتتون بخیر
ببخشین در قسمت یافته های مقالات مروری باید به آزمایش ها و نتایج این آزمایشات که در مقالات پژوهشی آورده شده اشاره کنیم؟
خیلی عالی بود .. خدا اجرتون بده .. مفید و کاربردی
خواهش میکنم نظر لطف شماست.
سلام
ممنونم مختصر و مفید بود
سلام ممنون از مطلب مفیدتون. من یه سوال داشتم. برای نوشتن یه مقاله ی مروری، مقاله ی اول چطور باید باشه؟ منظورم اینه من می تونم از مثلا 8 تا مقاله ی مروری که در مورد شاخه های مختلف یک بحث هستن و در گوگل اسکولار یافتم، یک مقاله ی مروری بنویسم؟ یا حتما مقاله ی اولی که می خوام از روش مقاله بنویسم نباید مروری باشه؟
از یک مقاله باید بنویسی
یه سوال دارم برای نوشتن مقاله مروری از کدام قسمت مقالات دیگه باید استفاده کنیم یعنی کدوم قسمت مقالات رو باید ترجمه کنیم
سلام
در نوشتن مقاله مروری میشه به مقاله های مروری دیگر هم ارجاع داد یا نباید رفرنس ها مقاله مروری باشن؟
سلام و عرض ادب
ای کاش مثل باقی عناوین بلاگتون اینجا هم چند تا نمونه از مقالات مروری در فرم صحیح قرار میدادین عیار دستمون بیاد.
با تشکر
درود بر شما ممنون از سایت مفیدتون . از مطالب خوبتون استفاده کردم خیلی ممنون ازشما
سلام در مقاله مروری باید پاراگراف ها پارافیز شوند یا میشه عین همان جملات نوشت ؟