۱۰ کتابی که عشاق زبان باید بخوانند
دسته بندی : آموزش زبان انگلیسی
زمانی که مشغول به یادگیری زبانی دیگر هستید باید تلاشتان را به کار بگیرید تا مهارت خواندن را در خودتان تقویت کنید. خواندن به شما کمک میکند که به هزارتوی ارتباطات در جهانی دیگر وارد شوید و به تدریج، این دنیای پیچدرپیچ را کشف کنید. در ادامه با فهرستی روبهرو میشوید که در آن از کتابهایی میگوییم که به تقویت مهارت خواندن در هنگام یادگیری زبانی تازه به کمکتان میآیند.
البته خواندن این مقاله برای تمام عشاق زبان، کرمکتابهای محترم و هر کسی که به کتابخوانی علاقه دارد، خالی از لطف نخواهد بود.
فهرست محتوا
میخورد، شوت میکند و میرود؛ رویکرد تغییر قواعد نقطهگذاری به نفع خود – Eats, Shoots & Leaves: The Zero Tolerance Approach to Punctuation
این کتاب نوشته لین تراس (Lynn Truss) است. تراس که قبلا ویراستار بوده است در این کتاب به شکلی طنازانه و شیرین درباره نقطهگذاری و اهمیت آن در نوشتهها میپردازد.
با خواندن این کتاب متوجه میشوید که نقطهگذاری چیزی بیشتر از استفاده از نقطهها و ویرگولها روی سطح کاغذتان است و حتی گاهی میتواند معنا و مفهوم نوشتهتان را هم عوض کند. اگر زبان را دوست دارید و در حال یادگیری و تقویت زبان انگلیسی هستید، از خواندن این اثر لذت خواهید برد.
عناصر سَبک – The Elements of Style
در عناصر سبک که نوشته ای.بی وایت(E.B.White) و ویلیام استرانک (William Strunk) است، درباره نوشتن میخوانید. این دو نویسنده به شما کمک میکنند تا شیوه نوشتن به زبانی روان و اثرگذار را یاد بگیرید.
خواندن این کتاب برای کسانی که در سطوح دانشگاهی مشغول تدریس انگلیسی هستند به شدت توصیه میشود. توصیههایی که در این کتاب درباره نگارش، ادبیات و دستورزبان میشود بسیار ساده و در عین حال بسیار کاربردی هستند. به راحتی میتوان روی «عناصر سبک» به عنوان راهنمایی برای نوشتن حساب کرد.
حقه زبان – The Language Hoax
جان مکوُرتِر (John Mcwhorter)، زبانشناسی است که در کتاب حقه زبان از اثرات زبان بر فرهنگ و شیوه ادراک دنیا میگوید. او معتقد است که زبان بازتابی از فرهنگ است و برای مطالعه فرهنگ و زبان باید به تعامل دوسویه این دو نگاهی دقیق داشت.
بهعبارت دیگر؛ راهنمای عشاق زبان درباره جذابترین واژههای دنیا – In Other Words: A Language Lover’s Guide to the Most Intriguing Words Around the World
سی.جیمور (C.J.Moore) در این کتاب از واژههایی از سراسر دنیا با ریشهشناسی و مفاهیمشان میگوید که گویی با مترجمان سرجنگ دارند و به هیچوجه نمیشود آنها را به زبانی دیگر ترجمه کرد. زمانی که با چنین واژههایی روبهرو میشویم، دری به سوی فرهنگ و زبانی دیگر از دنیا به رویمان گشوده میشود.
در آن سوی آینه زبان؛ چرا جهان به زبانهای دیگر متفاوت به نظر می رسد – Through the Language Glass: Why the World Looks Different in Other Languages
گای دویچر (Guy Deutscher) هم در کتاب خود از اثرات زبان در شکلدهی به فرهنگ میگوید. در کتاب در آن سوی آینه زبان به این نکته اشاره میشود که فرهنگ مانند آینهای برای زبان است و زبان مادری هر شخص بر ادراکش از دنیا و افکارش اثراتی جبرانناپذیر میگذارد.
پرتقالی کوکی – A Clockwork Orange
آنتونی بورخس (Anthony Burgess)، این کتاب را در سال ۱۹۶۲ نوشت و در سال ۱۹۷۱ از روی آن فیلمی درخشان به کارگردانی استنلی کوبریک ساخته شد. کتاب از مسیر بلوغ قهرمان داستان میگوید. خواندن این کتاب برای دوستداران فیلم و سینما و کتاب به شدت توصیه میشود.
جالب است بدانید که بورخس زبانشناس نیز بوده و شخصیتی که در این رمان خلق کرده از زبانی مخصوص استفاده میکند که تحت تاثیر زبان روسی است و عامیانه به حساب میآید.
سفارتخانه – Embassytown
رمان دیگری که خواندن آن به شما توصیه میشود، سفارتخانه نوشته چاینا میویل (China Mieville) است. شاید به نظر نرسد که رمانی درباره زبان میتواند مخاطبان را شیفته خود کند اما این رمان قطعا میتواند. قدرت نویسنده در بهکارگیری به اندازه طنز، شاعرانگی و تخیل در رمان به اندازهای است که خواننده را تا انتها با خود همراه میکند. سفارتخانه از تاثیرات تفکر بر زبان و زبان بر تفکر میگوید.
به بیانی دیگر – In Other Words
جومپا لاهیری (Jhumpa Lahiri) نویسندهای هندی است و در کتاب به بیانی دیگر از تلاشهایش بعد از مهاجرت به کشوری دیگر برای یادگیری زبان ایتالیایی میگوید. او سعی میکند تا با تلاش و با یادگیری زبانی دیگر به دنیای تازه دالان بزند و ضمن یافتن حس تعلق به آن به کمک زبانی تازه امکان خلق مجدد داستانها را داشته باشد.
سکوت درگرفته ناگهان – Silence Once Begun
جس بال (Jesse Ball) در این کتاب، داستان مردی را تعریف میکند که به جُرمی ناکرده اعتراف و بعد از آن سکوت میکند و دیگر چیزی نمیگوید. در خلال داستان میتوانیم با شخصیت و گذشته این فرد آشنا شویم و ماجرا را پیگیری کنیم. این کتاب که مایههایی از وحشت را دنبال میکند، گیرا و جذاب است و تا انتها خواننده را با خود میکشاند.
دوزخ (رمانی شاعرانه) – Inferno (A Poet’s Novel))
آیلین مایلز (Eileen Myles) در دوزخ از تجربههایی میگوید که در لفافهای از شاعرانگی برای مخاطب خواندنی و جذاب میشوند. داستان از تجربههای شخصیت نخست آن در کشف هویت جنسیاش میگوید. به نظر میرسد که این رمان نوعی اتوبیوگرافی است. منبع الهام آن، هر چه که باشد، نویسنده اثری دوستداشتنی و شاعرانه خلق کرده است.
تاکنون کدام یک از این کتابها را خواندهاید؟ نظرتان دربارهشان چه بوده است؟ اگر تا به حال، هیچیک را نخواندهاید، دوست دارید که کدام را بخوانید؟
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید
همراه ما باشید
اگر هنوز ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نکردهاید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبالکننده رایت می بپیوندید.
علاوه بر به اشتراکگذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیفهای ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این بهبعد بهصورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر میشوند.
فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!
نوشتن دیدگاه